Voetverzorgingstips

Tips van pedicure Brenda hoe u uw voeten mooi en gezond kunt houden

Hoe voorkomt u een ingroeiende nagel?

Knip ze recht af in plaats van in een boogje, omdat u anders ingroei kunt krijgen, wat ontzettend pijnlijk kan zijn. U kunt de hoekjes wel iets ronder maken door te vijlen. Gebruik een voedende olie, zoals Dadi’ Oil, om de nagelriemen zacht te houden. Hiermee voorkomt u dat u aan velletjes gaat plukken, waardoor er wondjes ontstaan en schimmel naar binnen kan komen. Het zelf knippen van de nagels kan lastig zijn doordat ze te dik zijn om ze goed te knippen. Of omdat ze in het verleden te vaak te rond zijn geknipt. Vraag in dat geval Brenda naar de mogelijkheden.

Hoe voorkomt u eelt?

Eelt is verhoorning van de huid door wrijving. Vaak ontstaat het door te krappe schoenen. Let er bijvoorbeeld op dat ze bij de tenen niet te laag zijn, hiervan kunt u eelt boven op uw teengewrichten krijgen. Eelt kan ook ontstaan door een afwijkende stand van de voet. Een beetje eelt is goed, dat vormt een beschermlaagje. Heeft u zo veel dat het gevoelig is of krijgt u ­kloven, schaaf dan het bovenste laagje weg met een puimsteen of voetvijl tot de huid rozig is. Doe dat niet in één keer, dan is het verwijderen te gevoelig. Bouw het rustig op ­en doe bijvoorbeeld elke week een ­beetje. Een dikke eeltlaag kunt u laten weghalen door pedicure Brenda.

Pedicure Brenda Den Bosch Voetverzorgingstips
ProVoet Pedicure Brenda Couveld

Hoe houd u uw voeten mooi en gezond?

Thuis pedicure Brenda vertelt door middel van eenvoudige voetverzorgingstips hoe u uw voeten mooi en gezond kunt houden. Want mooie en gezonde voeten dragen bij aan een goede gezondheid. En dat is voor iedereen van belang.

Er zijn drie belangrijke basisregels. Ten eerste geef uw voeten de aandacht die ze verdienen, droog uw voeten goed af na het douchen of zwemmen, met name tussen uw tenen. Vochtige huid is namelijk gevoelig voor voetschimmel, grijs-witte huidschilfers en kloven tussen de tenen, voetrand of voetzool. Dat ziet er lelijk uit en het ruikt soms onaangenaam.

Ten tweede smeer uw voeten dagelijks in met een voetcrème. Smeer de crème nooit tussen uw tenen.

Ten derde geef uw voeten de ruimte, draag goed passende schoenen met voldoende ruimte voor de tenen.

Thuis pedicure Brenda Den Bosch

Uw voeten weer mooi en gezond

Soms zijn uw voetklachten lastiger te verhelpen. Dan is het verstandig een professionele ProVoet pedicure zoals Brenda in te schakelen. Zij kan met pedicure behandelingen uw lastige voetenklachten verhelpen. En uw voeten weer mooi en gezond maken.

Geef uw voeten de aandacht die ze verdienen. Ze zijn namelijk het fundament van uw lichaam. Maak daarom direct een afspraak.

Snel en eenvoudig geregeld.